Ilustrācija — FOLD

Jaunie un topošie modes dizaineri līdz 34 gadu vecumam aicināti iesniegt savu priekšlikumu Eiropas Savienības paviljona «Expo 2025 Osaka» darbinieku uniformas dizainam, kas atbilstu «Jaunā Eiropas Bauhaus» vērtībām. Labākais priekšlikums tiks realizēts, un tā autors saņems pilnībā apmaksātu braucienu uz Osaku, Japānu. Konkursa termiņš — 15. novembris.

Ziņas Fold 22. oktobris, 2024

Gaidāmajā pasaules izstādē «Expo 2025 Osaka», kas notiks no 2025. gada 13. aprīļa līdz 13. oktobrim, Eiropas Savienības (ES) paviljonā tiks demonstrēti daudzi veidi, kā ES palīdz «kopt rītdienu» un padarīt pasauli ilgtspējīgāku, savienotāku, iekļaujošāku un drošāku gan pašreizējām, gan nākamajām paaudzēm. Šī konkursa mērķis ir sniegt iespēju jauniem talantiem no visas Eiropas Savienības izstrādāt uniformu, ko paviloja darbinieki valkās izstādē. Formas tērpam jāatbilst paviljona koncepcijai «Nurturing Tomorrow» jeb «Kopjot rītdienu» un «Expo Osaka» centrālajai tēmai «Designing Future Society for Our Lives» (latviešu val. — «Nākotnes sabiedrības veidošana mūsu dzīvei»). Dizainam jāatspoguļo arī ES vizuālā identitāte un vispārējais zīmols, vienlaikus iemiesojot «Jaunā Eiropas Bauhaus» pamatvērtības — ilgtspēju, estētiku un iekļaušanu.

 

Iesniegtos darbus vērtēs atzīti japāņu dizaineri, ņemot vērā tadus kritērijus kā oriģinalitāte, atbilstība paviljona un izstādes koncepcijām, funkcionalitāte, ilgtspēja u.c.. Papildus tam, ka uzvarētāja dizains tiks prezentēts «Expo 2025 Osaka» izstādē, kas, kā sagaidāms, pulcēs vairāk nekā trīsdesmit miljonus apmeklētāju no visas pasaules, uzvarētājs saņems pilnībā apmaksātu ceļojumu uz Osaku un piedalīsies sava dizaina ražošanas pārraudzībā.

 

Konkursā var piedalīties ES pilsoņi līdz 34 gadu vecumam, kuri ieguvuši vai šobrīd iegūst ar modi saistītu augstāko izglītību un pēdējo divu gadu laikā ir strādājuši pie vismaz viena komerciāla modes projekta. Līdz ar uniformas skicēm konkursa dalībniekiem jāiesniedz savs portfolio un idejas apraksts, kā arī pilsonību, izglītību un profesionālo pieredzi apliecinoši dokumenti angļu valodā. Pieteikumus iespējams iesniegt līdz 15. novembrim.

 

Plašāka informācija par konkursu, tā nolikum un pieteikšanos — konkursa vietnē.