Attēlā — «Ornamo» logo

Latvijas Dizaina centrs (LDC) 18. septembrī plkst. 16.00 aicina dizainerus piedalīties tiešsaistes seminārā «Intelektuālā īpašuma tiesības dizaineriem: spēcīgas dizaina aizsardzības radīšana», ko organizē Somijas dizaineru asociācija «Ornamo» sadarbībā ar Eiropas Dizaina asociāciju apvienību (BEDA). Gaidāmā lekcija ir pirmā no četru pasākumu sērijas, kas iepazīstinās dizainerus ar dažādiem autortiesību aspektiem.

Ziņas Fold 17. septembris, 2024

«Ornamo» tiešsaistes semināru sērija, kas sāksies ar pasākumu 18. septembrī, iepazīstinās dizainerus ar būtiskāko par dizaina autortiesībām, pievēršoties četrām tēmām: dizainparaugu aizsardzība, licencēšana, cīņa pret pārkāpumiem tiešsaistē un jaunie tiesību akti dizainparaugu jomā.

 

«Intelektuālā īpašuma tiesības dizaineriem: spēcīgas dizaina aizsardzības radīšana» tiešsaistes seminārā «Ornamo» juriste Īrisa Adeniusa (Iiris Adenius) palīdzēs dizaineriem saprast, kas ir intelektuālā īpašuma tiesības un kā tās darbojas. Viņa mudina ikvienu dizaineri zināt savas tiesības, nopelnīt ar savu dizainu un palikt pie savām vērtībām. Šajā vebinārā Īrisai pievienosies preču zīmju un dizainparaugu juriste Anrea Bende (Andreea Bende) un pilnvarotā Eiropas Savienības un Somijas preču zīmju un dizainparaugu juriste, Eiropas Kopienas preču zīmju asociācijas (ECTA) Dizaina komitejas priekšsēdētāja Katri Kiviniemi.

 

Tiešsaistes seminārs notiks 18. septembrī plkst. 16.00 «Zoom» platformā. Lai piedalīties, nepieciešams iepriekš reģistrēties. Pasākums notiks angļu valodā.

Turpmākie tiešsaistes semināri:

  • 8. oktobrī — «Licencēšana — kā komercializēt savas tiesības, nepārdodot intelektuālo īpašumu»;
  • 22. oktobrī — «Kā cīnīties ar pārkāpumiem tiešsaistē»; 
  • 5. novembrī — «Jaunie tiesību akti dizainparaugu jomā — kas jāzina dizaineriem».

Tiešsaistes semināru sēriju «Intelektuālā īpašuma tiesības dizaineriem» organizē «Ornamo» un BEDA, un tas tiek īstenots ar Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma birojs (EUIPO) finansiālu atbalstu. Sērija ir daļa no projekta «Design–as–a–Competitive Edge» (DAACE).