Ilustrācija — FOLD

Eiropas Komisija aicina piedalīties sabiedriskajā apspriešanā, kuras mērķis ir apkopot viedokļus par programmas «Radošā Eiropa» iepriekšējā un pašreizējā perioda rezultātiem. Viedokļus par programmu iespējams iesniegt līdz 6. septembrim, aizpildot pieteikuma anketu.

Ziņas Fold 1. augusts, 2024

Eiropas Komisija rīkotās sabiedriskās apspriešanas mērķis ir apkopot visu ieinteresēto pušu viedokļus, lai iegūtu uz pierādījumiem balstītu priekšstatu par programmas darbību. Izteikt savu viedokli aicināts izteikt ikviens iedzīvotājs — privātpersona vai speciālists —, pētniecības, akadēmiskās, kā arī pilsoniskās sabiedrības organizācijas, kuras nodarbojas ar jautājumiem, kas saistīti ar kultūras un radošajām nozarēm, programmas «Radošā Eiropa» sociālie partneri un atbalsta saņēmējorganizācijas, kā arī valsts, reģionālā un vietējā līmeņa pārvaldes iestādes.

 

Paust savu viedokli iespējams līdz 6. septembrim, aizpildot tiešsaistes aptauju. Aptauja ir pieejama un atbildes var iesniegt visās oficiālajās Eiropa Savienības valodās, tajā skaitā latviski.

 

Kopš 2014. gada programma «Radošā Eiropa» atbalsta projektus, kuru mērķis ir veicināt kultūras daudzveidību, sekmēt mākslinieciskās izpausmes un palielināt radošo nozaru ekonomisko potenciālu. Programmas budžets  periodā no 2021. līdz 2027. gadam ir 2,44 miljardi eiro.