«Aldara» muzejs — Lienes Griezītes studija. Publicitātes foto

Rīt, 26. jūnijā, plkst. 19.00 brūzī «Manufaktūra» notiks šīs sezonas otrā Industriālā mantojuma dienu lekcija, kurā arhitekte Liene Griezīte dalīsies savā pieredzē, kas saistās ar vēsturiskās industriālās arhitektūras atjaunošanu.

Ziņas Fold 25. jūnijs, 2024

Liene Griezīte ir darbojusies pie tādiem projektiem kā Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma Tehnoloģiju centra pārbūve, koka ēku rekonstrukcijas projektiem Kalnciema kvartālā, kā arī Āgenskalna tirgus. Lekcijā paredzēts apskatīt tieši tos objektus, kuros arhitektes darbs bijis saistīts ar industriālā mantojuma tēmu — pārsvarā tās ir vecās 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma rūpnīcas.

 

Apgūstot šādas būves arhitekti un attīstītāji bieži sastopas ar līdzīgiem jautājumiem — piesārņojumu, siltumizolācijas trūkumu, problēmām ar konstruktīvo noturību —, tomēr kā būtiski jāuztver arī autentiskuma un pilsētbūvniecības aspekti. Lekcijā Liene stāstīs par tādiem objektiem kā Ģipša fabrikas pirmā kārta, Aldaru ielas noliktava, ražotne–muzejs «Aldaris», ekskursiju centrs «Latvijas balzama» rūpnīcā un dažiem konkursu darbiem.

 

Lekcija norisināsies 26. jūnijā plkst. 19.00 brūzī «Manufaktūra» Brīvības ielā 401c, Rīgā. Apmeklējums ir bezmaksas.

Pasākumu rīko Latvijas Arhitektu savienība, radošais kvartāls «Provodņiks» un brūzis «Manufaktūra». Pasākumu atbalstīta nekustamo īpašumu attīstītājs «Realto», biedrība «Attīstībai un nākotnei», biedrība «Plēšas» un Latvijas Nacionālā bibliotēka.