Animācija — Katrīna Sadovņikova

Tuvojoties svētkiem, Rīgas iedzīvotājus pilsētvidē ik reizi priecē jauns noformējums. Viena no radošajām profesionālēm, kas par to rūpējas, ir Dārta Sakārne — dizainere un radošā direktore, kura darbojas kā projektu koordinatore Rīgas domes mārketinga nodaļā. Rubrikā «Forša fīča» Dārta stāsta par to, kas palīdz viņai radīt jaunas idejas.

Forša fīča Fold 21. jūnijs, 2024

«Jau labu laiku viena no manām iemīļotākajām ideju ģenerēšanas vietām ir mašīna. Ilgu laiku braucu bez «Bluetooth» pārveidotāja, kā rezultātā ļoti iemīļoju radio. Pirmkārt, nav jāizvēlas, ko klausīties (par vienu lēmumu mazāk). Otrkārt, klausoties radio, šķiet, ka piekļūstu tādai informācijai, ko pati nebūtu meklējusi. Bieži, klausoties visneiedomājamākos radio raidījumus, dziesmas vai intervijas, esmu saklausījusi tieši tās atbildes, kas man tajā brīdī bijušas nepieciešamas. Ticu, ka visas atbildes mums ir apkārt, mums tās ir tikai jāsaredz un jāsadzird.»

Dārta Sakārne apguvusi starpnozaru mākslu Māstrihtas Mākslas akadēmijā Nīderlandē. Viņa izmanto dažādus medijus — grafikas un interaktīvo dizainu, video, tekstus un fotogrāfiju —, lai maigi provocētu sabiedrību un aicinātu uz refleksiju par cilvēkcentrētās un dabas pasaules attiecībām un to, kurp mēs virzāmies.