Publicitātes foto

No 25. oktobra līdz 2. novembrim Vidzemes Augstskolā notiks Jaunās Būvniecības nedēļas 2024 pasākumi — lekcijas, ekskursijas un sarunas ar nozares ekspertiem, kas veltītas ilgtspējīgas būvniecības tēmai, piedāvājot iespēju dziļāk izprast videi draudzīgas būvniecības prakses. Piedalīties norisēs aicināti gan arhitektūras jomas studenti un profesionāļi, gan ikviens interesents, kuram būtiska ilgtspēja.

Ziņas Fold 23. oktobris, 2024

Vidzemes Augstskolā (VA) Valmierā šogad darbu sākusi Jaunās Būvniecības skola (JBS), kuras fokusā ir apritīga būvniecība, koka būvniecība un digitāla būvniecība. Līdz ar 1. līmeņa augstākās izglītības programmu JBS piedāvās arī neformālas izglītības iespējas un dažādus kvalifikācijas celšanas kursus. Vairāk par JBS rakstījām jau iepriekš.

Jaunās Būvniecības nedēļas 2024 programma

Lekcija «Vai «jaunā būvniecība» nozīmē jaunu skolu?»

Piektdien, 25. oktobrī, plkst. 17.30–20.40 VA Inženierzinātņu fakultātē, T121 auditorijā (Tērbatas iela 10, Valmiera)

 

Jaunās būvniecības skolas vadītāja Gunita Ķiesnere dalīsies savā pieredzē un zināšanās par to, kā būvdarbu vadītāji var veicināt ilgtspējīgu attīstību būvniecībā. Sarunas gaitā tiks aplūkoti aktuālie izaicinājumi, kas saistīti ar būvdarbu vadību ilgtspējīgas būvniecības kontekstā, kā arī iespējas pielāgoties jaunākajām tendencēm un tehnoloģijām būvniecības nozarē.

Saruna «Ilgtspējīgas būvniecības brokastis ar meistariem»

Sestdien, 26. oktobrī, plkst. 10.00–14.00 VA Inženierzinātņu fakultātē, T121 auditorijā (Tērbatas iela 10, Valmiera)

 

  • 10.00–12.00 — Jānis Frīdrihsons, ilgtspējīgas renovācijas eksperts Zviedrijā un Latvijā, dalīsies pieredzē par ekoloģisku un mazāk ekoloģisku materiālu izmantošanu būvniecībā, kā arī stāstīs par būvniecības uzņēmuma izveidi abās valstīs.
  • 12.30–14.00 — Austris Kozuliņš, uzņēmuma «Fure Biostone» dibinātājs, kas specializējas kaņepju kaļķa prefabricētu paneļu ražošanā un vēsturisko ēku siltināšanā ar «Biomūra» materiālu, dalīsies savā vairāk nekā 15 gadu ilgajā pieredzē būvniecības nozarē.

Vizīte uz Latvijas Valsts mežu Rietumvidzemes klientu apkalpošanas centru Valmiermuižā

Sestdien, 26. oktobrī, plkst. 15.00–16.00 Vanagu ielā 1, Valmiermuižā

 

Interesenti aicināti pievienoties ekskursijai uz lielāko koka būvi Vidzemē un izcilu piemēru ilgtspējīgai būvniecībai — Latvijas Valsts mežu Rietumvidzemes klientu apkalpošanas centru Valmiermuižā.

Tiešsaistes lekcija «Urbānais efekts: ilgtspējas pieprasījums pilsētplānošanā»

Piektdien, 1. novembrī, plkst. 17.30–20.40 platformā «Microsoft Teams»

 

Attālinātajā lekcijā piedalīsies Vija Viese, kura dalīsies pieredzē par pilsētu ilgtspējas prasībām un plānošanas projektiem, īpaši pievēršoties plūdiem izturīgu apkaimju veidošanai. Vija ir doktora grāda kandidāte, kura specializējusies tēmā par kopienu pielāgošanos plūdiem apdzīvotās vietās. Viņai ir plaša pieredze projektu vadībā pilsētvides dizaina jomā — no inovatīviem risinājumiem līdz iekļaujošām pilsētas atjaunošanas stratēģijām, izmantojot ilgtspējības principus. Pieslēgšanās lekcijai — šeit.

Ekskursija uz «CLT Prof» ražotni un Ogres bibliotēku

Sestdien, 2. novembrī, plkst. 08.00–18.00

 

Interesenti aicināti pievienoties izglītojošai ekskursijai uz šķērsām līmētas koksnes (CLT) paneļu un moduļu māju ražotni «CLT Profi» un Ogres bibliotēku — ilgtspējīgas publiskās ēkas piemēru. Izbraukšana — plkst. 08.00 no Tērbatas ielas 10, Valmierā; atgriešanās Valmierā — ap plkst. 18.00.

 

Neskaidrību gadījumā iespējams sazināties ar Vidzemes Augstskolas Būvniecības virziena vadītāju Gunitu Ķiesneri, rakstot uz e–pastu gunita.kiesnere@va.lv.

 

Jaunās Būvniecības skolas jaunumiem iespējams sekot JBS Instagram kontā, kā arī Vidzemes Augstskolas mājaslapā un sociālajos tīklos Instagram un Facebook.