Animācija — Katrīna Sadovņikova

No 17. līdz 27. oktobrim notiks jau vienpadsmitais Rīgas Starptautiskais kino festivāls «Riga IFF». Līdzās daudzšķautņainai filmu programmai festivāla komanda allaž rūpējas arī par spilgtu un atmiņā paliekošu komunikāciju. «Riga IFF» mārketinga un komunikācijas vadītājs Kaspars Kursišs rubrikā «Forša fīča» dalās ar rīku, kas ir neaizstājams, gatavojot festivāla vizuālos materiālus.

Forša fīča Fold 4. oktobris, 2024

«Liels atklājums un papildinājums manam darbam ir bijusi «Figma». Tā līdz šim ir sevi pierādījusi kā elastīgu un vienlaikus ļoti jaudīgu sadarbības platformu, kur veidot vizuālos materiālus digitālajai videi, mājaslapu dizainu un prototipus, prezentācijas, kā arī vienkārši «breinstormot» idejas un taisīt «mūdbordus», attēlu atlases un ko tik vēl ne.

Protams, ka «Figma» neaizstāj «Adobe Illustrator», bet tās piedāvātie triki un darbības veids ir visērtākais liela apjoma materiālu maketēšanai. Piemēram, «Riga IFF» sezonā rada vairāk nekā pāris tūkstošu dažādu komunikācijas materiālu, un šis ir pagaidām ērtākais un pārskatāmākais veids, kā to darīt. Tajā pašā laikā «Figma» ļauj ļoti ātri realizēt idejas, un, kas būtiski, to ir viegli sākt lietot — jebkurš kolēģis, biedrs vai palīgs var ērti pieslēgties un pielabot kādu nieku, atstāt komentāru vai darboties līdzās, kad ir tāda nepieciešamība.»

Kopš 2018. gada Kaspars Kursišs primāri savu laiku velta «Riga IFF» komunikācijas un mārketinga vadītāja pienākumiem. Vienlaikus kā neatkarīgs profesionālis viņš strādā pie komunikācijas un audiovizuālu projektu izstrādes. Kasparam interesē arī pilsētvides attīstības jautājumi, un viņš aktīvi iesaistās Grīziņkalna apkaimes biedrības darbā.