Ilustrācija — FOLD

Sākusies pieteikšanās šī gada trešajam Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) projektu konkursam deviņās kultūras nozarēs, kā arī mērķprogrammas «Atbalsts muzikālā teātra žanra attīstībai» konkursam. Iesniegt projektus finansējuma saņemšanai iespējams līdz 13. septembrim.

Ziņas Fold 5. septembris, 2024

Lai veicinātu līdzsvarotu visu kultūras nozaru attīstību, VKKF organizē regulārus kultūras projektu konkursus. To mērķis ir veicināt kultūras atjaunotnes un mākslas jaunrades procesu, finansēt fizisko un juridisko personu jaunrades un pētniecības projektus kultūras jomā, sekmēt izglītības iegūšanu un profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanu kultūras jomā, veicināt starptautisku sakaru attīstību un Latvijas mākslas un kultūras popularizēšanu pasaulē, kā arī sekmēt jaunradīto kultūras vērtību izplatīšanu un to pieejamību plašai sabiedrībai.

 

Šī gada trešajam VKKF projektu konkursam var iesniegt ieceres deviņās kultūras nozarēs: Dizaina un arhitektūras, Filmu mākslas, Kultūras mantojuma, Literatūras, Mūzikas, Starpdisciplināru projektu, Skatuves mākslas, Tradicionālās kultūras un Vizuālās mākslas nozarēs. Konkursā pieejamais kopējais finansējums ir 1,7 miljoni eiro.

 

Mērķprogrammas «Atbalsts muzikālā teātra žanra attīstībai» konkursa mērķis ir sekmēt profesionālu muzikālā teātra iestudējumu radīšanu nevaldības sektorā, finansējot projektus, kas paredz jaunradīta vai esoša muzikālā un dramaturģiskā materiāla iestudēšanu un izrādīšanu dzīvajā izpildījumā, prioritāri atbalstot jaunradīta muzikālā materiāla iestudēšanu un liela formāta muzikālā teātra iestudējumus. Mērķprogrammā sadalāmais finansējums ir 180 tūkstoši eiro.

 

Turpinās arī projektu iesniegšana jau iepriekš izsludinātajā mērķprogrammas «Kultūras nozares dokumentēšana (periodam 2025.-2027.)» konkursā. Projektu pieteikumus pieņem līdz 2024. gada 13. septembrim. Konkursa mērķis ir atbalstīt kultūras nozaru specializēto mediju darbību un stiprināt kapacitāti, nodrošinot mediju spēju īstenot kvalitatīvu notiekošo kultūras procesu liecību saglabāšanu un refleksiju par tiem laika periodā no 2025. līdz 2027. gadam. Mērķprogrammā sadalāmais finansējums vēl tiks precizēts, bet tas tiks saglabāts vismaz 2024. gada apmērā — 845 tūkstoši eiro.

 

Pieteikumus izsludinātajos konkursos iespējams iesniegt līdz 13. septembrim. Vairāk par projektu iesniegšanas kārtību un vērtēšanas kritērijiem — VKKF mājaslapā.