Publicitātes attēls

Džozefa Bindera (Joseph Binder) balva ir starptautisks grafikas dizaina un ilustrāciju konkurss, ko pirmo reizi 1996. gadā organizēja interešu organizācija un zināšanu centrs «Designaustria». Konkursā var piedalīties grafikas dizaineri, ilustratori, reklāmas aģentūras un studenti no visas pasaules, piesakot darbus, kas realizēti 2022. gadā vai vēlāk.

Ziņas Fold 4. septembris, 2024

Balva ir nosaukta viena no izcilāko Austrijas grafikas dizaineru vārdā — Džozefs Binders bija pazīstams visā pasaulē un izraisīja revolūciju ASV vizuālajā komunikācijā. Viņš ticēja, ka grafikas dizainam ir ietekme uz sabiedrību un ekonomiku, radot pievienoto vērtību un unikālu komunikācijas pieeju. Šī gada konkursa tēma «Show your Color» («Parādi savu krāsu») atsaucas uz Bindera dizaina filozofiju un aicina dalībniekus savos darbos parādīt tonalitāti un individuālu dizaina valodu.

 

Darbus līdz 31. oktobrim iespējams pieteikt 15 dažādās kategorijās. Pieteikumus vērtēs starptautiska žūrija, savukārt apbalvošana notiks 2025. gada 27. martā, kam sekos Džozefa Bindera simpozijs un labāko darbu izstādes atklāšana. Šoreiz konkurss izmēģinās jaunu festivāla formātu, stiprinot starptautisko grafikas dizaineru un ilustratoru kopienu. Vairāk informācijas par konkursu un pieteikšanās veidlapa pieejama Džozefa Bindera balvas mājaslapā.