Animācija — Katrīna Sadovņikova

23. septembrī koncertzālē «Palladium» norisināsies ar skatuves dizainu saistīto radošo nozaru forums «Kultūra. Industrija. Tehnoloģija», ko rīko «Kompānija NA» — viens no pieredzes bagātākajiem jomas uzņēmumiem Latvijā. Atzīmējot uzņēmuma 30 gadu jubileju, forumā gaidāms īpašs viesis — pasaulē atzītais skatuves un gaismas dizainers Korijs Fitdžeralds. Normunds Bļasāns, viens no «Kompānijas NA» dibinātājiem, rubrikā «Forša fīča» stāsta par talismanu, kas palīdz pasākumiem ritēt gludi.

Forša fīča Fold 20. septembris, 2024

«Ikviena pasākuma norise ir saistīta ar sarežģītiem un komplicētiem tehniskajiem un organizatoriskajiem procesiem, tāpēc veiksmes faktors ir ļoti būtisks. Sportistiem ir dažādi talismani, kas palīdz, un arī mums ir sava veida talismans — pasākuma aproce, ko saņemam no organizatora un parasti nenoņemam līdz pat pasākuma beigām. Tādējādi mūsu domas visu laiku ir šinī pasākumā. Aproce ir daļa no pasākuma pieredzes, un tā veicina apmeklētāju piederības sajūtu. Savukārt aproču saglabāšana un kolekcionēšana ir alternatīva fotogrāfijām — tas ir fizisks artefakts, kas atsauc atmiņā pieredzi, kas izdzīvota.»

«Kompāniju NA» 1994. gadā dibināja Normunds Bļasāns un Aldis Janevics. Uzņēmums sniedz pasākumu tehniskā nodrošinājuma pakalpojumus un pēdējā desmitgadē ražo inovatīvus skatuves gaismekļus, ko savos koncertos izmanto tādas superzvaigznes kā Eltons Džons, Bejonse, Jay–Z, Adele, Bruno Marss, «Rammstein» «Foo Figthers», «Metallica» un citi. Latvijā ir grūti nosaukt lielu pasākumu vai koncertu, kurā netiktu izmantoti «Kompānijas NA» pakalpojumi — no Dziesmu un Deju svētkiem līdz «Prāta Vētras» koncertiem.

 

Jau sesto gadu ar mērķi diskutēt par nozarei aktuālām tēmām« Kompānija NA» rīko forumu «Kultūra. Industrija. Tehnoloģija». Pasākuma īpašais viesis Korijs Fitdžeralds (Cory FitzGerald) iepazīstinās ar sava darba aizkulisēm, radošo pieeju un pieredzi, veidojot gaismas un skatuves dizainu pasaules vadošajiem mūziķiem. Savukārt foruma otrajā daļā vietējie profesionāļi diskutēs par nozares aktualitātēm un izaicinājumiem. «Kultūra. Industrija. Tehnoloģija 2024» notiks 23. septembrī koncertzālē «Palladium». Dalība forumā ir bez maksas, iepriekš reģistrējoties. Sekot «Kompānija NA» un «Kultūra. Industrija. Tehnoloģija» jaunumiem iespējams uzņēmuma Instagram un Facebook kontos.