Kampaņa «Riga Pride 2023 — Atplauksti» — Artūrs Meļņiks un Māra Čaure

Turpinot programmas «Vārds dizainam» 11. sezonu, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM) rīt, 25. septembrī, plkst. 18.00 aicina uz sarunu vakaru «Dizains kopienai», kas aplūkos projektus un iniciatīvas, kas vērstas uz kādas kopienas iekļaušanu vai labbūtību. Lekciju vakarā par savu darbību un pieredzi runās dizaineri Artūrs Meļņiks, Rūta Jumīte un Jānis Ķīnasts.

Ziņas Fold 24. septembris, 2024

Atklājot jaunu dizaina šķautni, uz sarunu aicināti trīs dizaineri, kuri dalīsies pieredzes stāstos par projektiem, kuru fokusā ir kāda kopiena. Pēc stāstījuma dalībnieki apvienosies kopīgā jautājumu un atbilžu sesijā, rosinot diskusiju. Nozares diskursā arvien pieaug to iniciatīvu aktualitāte un nozīmība, kas vērstas uz kādas kopienas iesaisti un izpēti. Šādu virzību parāda arī pēdējo Latvijas Dizaina gada balvas ciklu rezultāti — projekti, kas veltīti, piemēram, jauniešu un LGBTQIA+ kopienām tiek atzīti un ir nozīmīgi arī nacionālā līmenī.

Pasākuma dalībnieki:

  • Rūta Jumīte – multidisciplināra dizainere un dizaina pētniece, kura piekopj kritisku pieeju un pēta daudzsugu un dekolonizācijas diskursus;
  • Artūrs Meļņiks — grafikas dizainers ar deviņu gadu pieredzi reklāmas industrijā, «Riga Pride» radošais direktors;
  • Jānis Ķīnasts — dizainers, Valsts kancelejas Inovācijas laboratorijas konsultants–projekta vadītājs.

Pasākums «Dizaina sarunas: dizains kopienai» Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks trešdien, 25. septembrī, plkst. 18.00. Dalība visās programmas «Vārds dizainam» 11. sezonas norisēs ir bez maksas. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Muzejā vēlams ierasties 10–15 minūtes pirms pasākuma sākuma. Sekot «Vārds dizainam» programmas aktualitātēm un pasākumiem iespējams DMDM mājaslapā.

 

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja neformālās izglītības programma «Vārds dizainam» ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu norisinās kopš 2012. gada ar mērķi popularizēt dizainu, iepazīstināt visplašāko sabiedrību ar nozares aktualitātēm un sasniegumiem. Divpadsmit gadu laikā pasākumi dažādām auditorijām — skolēniem, dizaina studentiem, jomas profesionāļiem, pedagogiem, dizaina entuziastiem u.c. — pulcējuši tūkstošiem interesentu klātienē un tiešsaistē, kļūstot par vienu no zināmākajām izglītības programmām Latvijas Nacionālā mākslas muzeja struktūrā.