Foto — Luīze Zvirgzda

Ceturtdien, 12. septembrī, no plkst. 17.00 līdz 19.00 ISSP Jauniešu skolā norisināsies atvērto durvju diena, kuras laikā būs iespēja iepazīties ar Jauniešu skolas pasniedzējām, piedalīties radošos fotogrāfiskos procesos, kā arī pieteikties nodarbībām, kas sāksies jau septembra otrajā pusē un paredzētas pusaudžiem vecumā no 11 līdz 18 gadiem.

Ziņas Fold 10. septembris, 2024

ISSP Jauniešu skola ir neformālās izglītības platforma, kas piedāvā jauniešiem radoši iepazīt fotogrāfiju un tās plašos izmantošanas veidus, kā arī apgūt attēlu veidošanas pamatprasmes. Kā norāda ISSP, mūsdienās fotogrāfija ir viens no izplatītākajiem medijiem — saskaramies ar to pilsētvidē, skolā, plašsaziņas līdzekļos, mājās un sociālajos tīklos. Katru dienu tiek patērēti un radīti miljoniem jaunu attēlu, tāpēc mūsdienu pusaudžiem ir īpaši svarīgi apgūt vizuālo lasītprasmi un spēju kritiski izvērtēt attēlu sniegto informāciju.

 

Iedziļinoties un izmēģinot fotogrāfiju kā vizuālās mākslas mediju un mācoties pārdomātā veidā radīt un lasīt attēlus, ISSP Jauniešu skolas nodarbības veicina jauniešos izpratni par mūsdienu kultūru un estētiku, kā arī spēju domāt un darboties radoši. Iesaistīties radošajā procesā būs iespējams arī atvērto durvju dienā, kurā tiks piedāvātas nodarbības saistībā ar ISSP Galerijā skatāmo Zanes Priedes izstādi, radot krāsainas klusās dabas. 

 

Atvērto durvju dienu 12. septembrī no plkst. 17.00 līdz 19.00 ISSP telpā Berga Bazārā, Marijas ielā 13 k.3 aicināts apmeklēt ikviens interesents. Visi darbnīcu norisei nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti uz vietas.

 

ISSP Jauniešu skolas nodarbības 2024./2025. mācību gadā sāksies septembrī un ilgs līdz jūnijam. Nodarbības vadīs pieredzējušas pedagoģes un mākslinieces Līva Veigura un Adelīna Kalniņa. Nodarbības ISSP Jauniešu skolā notiek divās vecuma grupās reizi nedēļā — otrdienās plkst. 16.15–18.15 vecākajai grupai (15–18 g.) un ceturtdienās plkst. 16.15–18.15 jaunākajai grupai (11–14 g.). Vairāk informācijas par nodarbību saturu un pieteikšanos — ISSP Skolas mājaslapā.