Attēls — NDPC

Ziemeļu dimensijas Kultūras partnerība (NDPC) aicina kultūras un radošo nozaru profesionāļus no Latvijas, Igaunijas un Somijas pieteikties «CreativeGPS» apmācību programmai, kas norisināsies no oktobra beigām līdz decembrim gan tiešsaistē, gan klātienē. Programmas mērķis ir attīstīt radošo profesionāļu prasmes, kas saistītas ar karjeras plānošanu, vadību un attīstību. Pieteikšanās termiņš — 15. septembris.

Atbalsts Fold 10. septembris, 2024

Eiropas kultūras un radošo nozaru profesionāļi saskaras ar daudziem izaicinājumiem, lai nodrošinātu ilgtspējīgu nodarbinātību un ienākumus. Viņu darbs bieži vien ir saistīts ar vairākām un daudzveidīgām darba formām, tāpēc nereti ir grūti gūt stabilus ienākumus tikai no viena avota. Trūkst atbalsta pasākumu, kas būtu vērsti uz šo specifisko grupu un tās iespējām veidot stabilāku karjeru. «CreativeGPS» ir mācību programma, kas izstrādāta, lai palīdzētu radošajiem profesionāļiem virzīties pa karjeras kāpnēm ar labāku izpratni un stratēģiskāku pieeju. Nodarbību mērķis ir attīstīt dalībnieku spējas vadīt savu karjeru, pilnveidot būtiskas personiskas prasmes (soft skills) un izzināt uzņēmējdarbības potenciālu. Dalībnieki mācīsies novērtēt savas spējas, apgūs komunikācijas, personiskā zīmola un kontaktu tīkla veidošanas prasmes, izzinās resursu un darba plānošanas pieejas, kā arī izstrādās savu karjeras attīstības stratēģiju.

 

Programma ir paredzēta mākslas, kultūras un radošo nozaru profesionāļiem, kuri atbilst kādam no šiem kritērijiem: ir pašnodarbinātie vai ārštata darbinieki; kuriem ir grūtības atrast darbu atbilstoši savai kvalifikācijai vai spējām; kuru ienākumu līmenis ir zems; kuri ir savas karjeras sākumposmā vai pārejas posmā (piemēram, atgriežoties no bērna kopšanas atvaļinājuma). Kopumā programmā ir pieejamas 66 vietas, 22 vietas katrā valstī.

 

Mācības notiks no 28. oktobra līdz 13. decembrim. Visa programma norisinās strukturētā laika grafikā ar noteiktām klātienes un tiešsaistes nodarbībām. Programma sāksies ar nacionālajiem atklāšanas pasākumiem klātienē Helsinkos, Rīgā un Tallinā, kam sekos divu nedēļu periods ar četrām tiešsaistes darbnīcām. Otrais mācību posms ietver divu dienu klātienes pasākumu Tallinā 29. un 30. novembrī, kas apvienos visus programmas dalībniekus un kura mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības un mārketinga prasmes, kā arī paplašināt starptautisko sadarbību. Programmas noslēdzošais posms ietver vienu tiešsaistes tikšanos ar citiem dalībniekiem un darbnīcu, kas apkopos mācību programmā apgūto.

 

Dalība programmā ir bez maksas, tomēr dalībniekiem jāsedz ceļa izdevumi, dodoties uz nodarbībām Tallinā. Pieteikties programmai iespējams līdz 15. septembrim. Plašāka informācija par mācību programmu — NDPC mājaslapā.