Ilustrācija — FOLD

Attīstības finanšu institūcija «Altum» uzsākusi jaunu grantu programmu, kas sniedz finansiālu atbalstu sociālajiem uzņēmumiem un sociālā biznesa uzsācējiem. Programmā iespējams saņemt grantu apmērā no 10 000 līdz 200 000 eiro dzīvotspējīgu un pamatotu biznesa projektu īstenošanai, uzņēmējdarbības sākšanai vai paplašināšanai.

Atbalsts Fold 7. augusts, 2024

Lai pretendētu uz «Altum» grantu sociālajam biznesam, uzņēmumam jābūt reģistrētam sociālo uzņēmumu reģistrā. Savukārt tās fiziskās personas,  kuras vēlas uzsākt sociālo biznesu, aicinātas piedalīties ikgadējā Labklājības ministrijas rīkotajā sociālās uzņēmējdarbības uzsācēju biznesa ideju konkursā, kura uzvarētājs var pretendēt uz «Altum» grantu.

 

Granta apmērs — no 10 000  līdz 200 000 eiro — tiek noteikts atbilstoši biznesa plānam un programmas nosacījumiem, un tas tiek piešķirts viena biznesa plāna īstenošana laika posmā līdz diviem gadiem ar projekta pēcuzraudzību viena gada garumā. Programmā pieteiktajai biznesa idejai jābūt dzīvotspējīgai, ar būtisku sociālo ietekmi ilgtermiņā Ja projekts tiek īstenots veiksmīgi, uzņēmums uz grantu var pretendēt atkārtoti.

 

Programmu īsteno Labklājības ministrija sadarbībā ar  «Altum». Plašāka informācija par jauno sociālās uzņēmējdarbības grantu programmu — «Altum» mājaslapā.