Publicitātes attēls

Rīt, 3. augustā, plkst. 13.00 Dānijas Kultūras institūts aicina uz izzinošu pastaigu un sarunu atjaunotajā Uzvaras parkā kopā ar projekta autori, ainavu arhitekti Lindu Zaļo («Zala Landscape Architects»).
 

Ziņas Fold 2. augusts, 2024

Linda Zaļā un viņas birojs ir jaunās Uzvaras parka koncepcijas autori. «Zala Landscape Architects» darbu portfolio atrodami gan apbalvoti publiskās ārtelpas labiekārtojuma projekti, gan privātmāju dārzi. Uzvaras parks, kas vēl nesen tik spilgti atgādināja par padomju okupāciju, kļūst par zaļu un ainavisku vietu, kur ģimenes var atpūsties, pavadīt brīvo laiku, nodarboties ar sportu un baudīt kultūras aktivitātes. Plašāk par Uzvaras parka pārvērtībām rakstījām iepriekš.

 

Izzinošā pastaiga ir daļa no Dānijas kultūras institūta rīkotās dārza ballītes sestdien, 3. augustā, no plkst. 12.00 līdz 18.00 Uzvaras parkā. Kā norāda pasākuma organizatori, viens no iemesliem, kāpēc Dānijā dzīve tiek uzskatīta par tik ērtu un patīkamu, ir dāņu nepieciešamība veidot vidi, kas rada cilvēkos labsajūtu. Zaļas publiskās telpas, iespējas gan bērniem gan pieaugušajiem, pieejamība, atelpa no ikdienas skrējiena — it kā pašsaprotamas, bet tomēr bieži nepietiekami novērtētas cilvēku vajadzības. Kā tas viss palīdz rūpēties par apkārtējo vidi un justies labāk, saglabājot vērtības arī nākamajām paaudzēm? Vai Uzvaras parka attīstības ceļš ir līdzīgs, kāds tiek iets Dānijā? Lai to uzzinātu, pievienojies pastaigai! Īpaši aicināti uz pasākumu ir bērni. Iepriekšēja reģistrācija — šeit. Pulcēšanās — plkst. 13.00 pie Dānijas Kultūras institūta telts Uzvaras parkā (lokācija — šeit).