Attēlā — Žans Pjērs Leo. Publicitātes foto

Jau sesto sezonu kinoteātrī «Kino Bize» nozares profesionāļi vadīs tematiskus lekciju ciklus, kas paredzēti interesentiem neatkarīgi no priekšzināšanām. Šoreiz jaunieši lektorijā padziļināti pievērsīsies astoņiem režisoriem, pieaugušie tiks iepazīstināti ar četriem kino vēsturē nozīmīgiem stiliem un viļņiem, savukārt junioru skola piedāvās iepazīties ar kino pasauli praktiskās filmu veidošanas meistarklasēs. Pieteikšanās atvērta līdz 10. septembrim.

Ziņas Fold 14. augusts, 2024

Lektorijs jauniešiem «Astoņi režisori» pievērsīsies astoņiem kino vēsturē nozīmīgiem un spilgtiem režisoriem, to starpā Federiko Fellīni, Stenlijam Kubrikam, Anjēzei Vardai, Rolandam Kalniņam un citiem. Katra lekcija izpētīs konkrētā režisora unikālo stilu, radošo pieeju un ieguldījumu kinomākslā, ļaujot dalībniekiem izprast viņu darbus un ietekmi uz mūsdienu kino. Lektorijs paredzēts jauniešiem vecumā no 15 līdz 18 gadiem

 

Pieaugušo grupas lektorijs «Stili un viļņi» piedāvās padziļinātu ieskatu nozīmīgās kino kustībās un stilistiskajos virzienos, kas ir veidojuši un mainījuši kinomākslu gadu gaitā — to starpā franču poētiskā reālisma kino, Honkongas ekstrēmismu un citiem. Nodarbības sniegs iespēju skatīties un analizēt izcilus šo kustību pārstāvju darbus, kā arī izprast to vēsturisko kontekstu un ietekmi uz pasaules kino attīstību.

 

Junioru kino skolas dalībniekiem (10–14 gadi) tiks piedāvāta iespēja iepazīt dažādus kino aspektus — animāciju un dokumentālo kino, tāpat arī praktizēt aktiermākslas pamatus un mācīties runāt par kino. Kino profesionāļu vadīto nodarbību mērķis ir aizraujošā veidā, iepazīstinot ar kino veidošanas pirmsākumiem un pamatelementiem, ieinteresēt bērnus plašākā kino pasaules izzināšanā. Nodarbības norisināsies darbnīcu formātā, ļaujot kino veidošanas procesu izmēģināt pašiem.

 

Lekcijas norisināsies darbadienu vakaros kinoteātra «Kino Bize» telpās Elizabetes ielā 37. Līdzās teorētiskām nodarbībām dalībniekiem tiks organizēti arī kopīgi filmu seansi. Pieteikšanās kino skolai atvērta līdz 10. septembrim. Laipni gaidīti dalībnieki ar un bez priekšzināšanām. Vairāk informācijas par nodarbībām un pieteikšanos — «Kino Bize» mājaslapā.