«Homeground» izstāde. Foto — Madara Kuplā

Piecas jaunas Latvijas dizaina studijas kopīgi radījušas vienotu platformu interjera un vides dizaineriem — «Home Ground» kalpo ne tikai kā skatuve, kur prezentēt jaunākās dizaina tendences un darbus, bet arī nodrošina plašākas Latvijas unikālā dizaina objektu iegādes iespējas. Platformas atklāšanai par godu «Home Ground» piesaka sevi ar izstādi Sporta ielā 2, kas skatāma līdz 31. augustam.

Ziņas Fold 16. augusts, 2024

Izstādē apvienoti unikāli dizaina darbi no «Home Ground» idejas autoriem — «Studio Sija», «Onlyonly», «Gateris Works», Daces Sūnas un Annas Priedes. Kopumā izstādē Sporta 2 kvartālā aplūkojami 17 dizaina objekti, kurus ikviens dizaina un mākslas cienītājs aicināts klātienē apskatīt līdz 31. augustam, kā arī iegūt savā īpašumā. Dizaina objekti būs pieejami iegādei ne vien klātienē, bet arī «Home Ground» Instagram kontā. Plānots, ka nākotnē platformai pievienosies vēl citi Latvijas dizaineri.

Platforma sniedz iespēju jaunajiem dizaineriem gan parādīt savus darbus plašākai publikai, gan veidot nozīmīgus kontaktus un sadarbības iespējas ar citiem industrijas profesionāļiem, kā arī nonākt tuvāk dizaina patērētājiem. Līdzīgas platformas jau pierādījušas savu efektivitāti tādās Eiropas valstīs kā Nīderlande, Dānija un Zviedrija, kuru dizaineri ir pasaulē atzīti un pazīstami jomas pārstāvji. Kā norāda «Home Ground» veidotāji, Rietumu valstīs dizaineriem ir pieejami fondi, stipendijas un valsts atbalsts, šādā veidā radot iespēju jaunajiem profesionāļiem sākotnēji sevi attīstīt un iegūt starptautisku atzinību un finansiālu stabilitāti. «Home Ground» vēlas uzsākt šī ceļa gludāku būvēšanu arī Latvijā un tiecas kļūt par komūnu jaunajiem dizaineriem, nākotnē piedāvājot kopīgi piedalīties starptautiskās dizaina izstādēs, tādējādi potenciāli samazinot dalības izmaksas.

 

«Mēs ticam, ka šī iniciatīva ir būtiska Latvijas dizaina un radošās uzņēmējdarbības attīstībā, nodrošinot gan jau atzītiem, gan jauniem talantiem nepieciešamo atbalstu un atpazīstamību. Tā veicinām arī  Latvijas dizaineru darbu pieejamību un iespēju tos iegādāties ikvienam unikālā dizaina entuziastam,» uzsver vieni no platformas veidotājiem, arhitektūras studijas «Sija» dizaineri Kristiāna Erta un Artūrs Tols.

Pirms «Home Ground» izstādes noslēguma, 30. augustā plkst. 19.00, Sporta ielā 2 norisināsies «Studio Talks» sarunu vakars, kurā platformas dibinātāji iepazīstinās ar sevi, dalīsies ar saviem radošajiem ceļojumiem, kā arī atklās iedvesmas avotus un pārrunās jaunākās dizaina tendences. Uz sarunu vakaru aicināts ikviens interesents, un īpaši gaidīti būs jaunie dizaineri, kuri vēlētos pievienoties «Home Ground» platformai.

 

«Home Ground» jaunumiem var sekot platformas Instagram kontā. Izstāde tapusi ar «Bauroc» atbalstu.