Attēls no spēles «Space Wreck»

Mārtiņš Ceplis un Ernests Kļaviņš no spēļu studijas «Pahris Entertainment» pērn laida klajā postapokalipstisku kosmosa piedzīvojumu spēli «Space Wreck», kas ne tikai guvusi atzinību Latvijas Spēļu gada balvā, bet izpelnījusies ievērību arī ārvalstu medijos.

Ziņas Fold 1. jūlijs, 2024

Videospēle «Space Wreck» nesen notikušajā Latvijas Spēļu gada balvā 2023 ieguva ne vien titulu «Gada spēle 2023», bet arī uzvarēja kategorijās «Labākā datorspēle», «Labākais spēles dizains» un «Labākais mākslinieciskais dizains». Savukārt spēļu izstrādāju pasaules čempionātā 2022 (Game Development World Championship) «Space Wreck» uzvarēja kategorijā «Neatkarīgā datorspēle» (Indie Videogame).

 

«Space Wreck» ir īsa, taču dziļa spēle — lai arī to ir iespējams pabeigt dažās stundās, spēle piedāvā ļoti dažādas pieredzes atkarībā no izvēlētā spēles stila, motivējot spēlētājus to no jauna izspēlēt vairākas reizes un atklāt visas kosmiskā piedzīvojuma šķautnes. Katrai spēles uzstādītajai problēmai ir daudzi atšķirīgi risinājumi, un to ir iespējams pabeigt, pilnībā izvairoties no parasti vienmēr klātesošajām fiziskajām kaujām.

Spēlētāji iejūtas nepieredzējuša kosmosa kuģa kapteiņa lomā, kas cenšas atgriezties mājās uz Zemes pēc asteroīdu pirāta uzbrukuma. Spēles piedāvātā rīcības brīvība nozīmē, ka savu mērķi spēlētāji varēs sasniegt gan kā bravūrīgi kaušļi, gan šarmanti diplomāti, gan viltīgi hakeri, caur dažādiem spēles stiliem atklājot pilnīgi jaunas sižeta līnijas un tēlus. Katrai spēlētāja izdarītajai izvēlei ir nozīme un katrs spēles mēģinājums beidzas ar unikālu sižeta noslēgumu, atklājot, kā galvenā tēla darbības ir ietekmējušas viņa paša un citu spēles tēlu nākotni.

 

«Space Wreck» ir iedvesmojusies no klasiskām izometriskām lomu videospēlēm, kā «Fallout» un «Baldur’s Gate». Pikseļu stilā ieturētā spēles estētika piedāvā nostalģisku retro pieredzi ievērojami īsākā formātā nekā tās iedvesmas avoti,  tomēr saglabājot tiem raksturīgo humoru un absurdās situācijas, kas izriet no paša spēlētāja izdarītajām izvēlēm.

 

Videospēle «Space Wreck» pieejama platformā «Steam».