Festivāla «Sābrs» publicitātes attēls

Šajā nedēļas nogalē, 6. un 7. jūlijā, Āgenskalna tirgū jau trešo reizi notiks zīnu un mazo izdevēju festivāls «Sābrs». Tā centrālais notikums ir zīnu tirgus, un apmeklētājiem ir iespēja pieteikties arī dalībai vairākās radošajās darbnīcās. Paralēli norisēm Āgenskalna tirgū festivāla programmā iekļautas arī vairākās izstādes citviet Rīgā.

Ziņas Fold 3. jūlijs, 2024

Šī gada «Sābra» tēma ir «Stocks» jeb «Krājums», ko festivāla rīkotāji — ilustratori Jurijs Tatarkins un Rebeka Lukošus — aicina skatīt plašākā izpratnē. «Vārdam «stocks» angļu valodā ir vairākas populāras nozīmes, tostarp zupa jeb buljons, lopi (live stock) un arī akcijas (stocks). «Sābrs» ir nu jau ikgadēja iespēja «pavārīties vienā zupā» ar citiem māksliniekiem un izdevējiem, kopīgi pavadot laiku tirgojoties, apskatot izstādes un piedaloties darbnīcās. Katrs zīnu kolekcionārs zina, ka zīni ir labs papildinājums ikvienai bibliotēkai. Tā ir arī sava veida valūta, jo tos var apmainīt pret citiem zīniem,» stāsta Jurijs.

Programma

Zīnu tirgus Āgenskalna tirgū:

  • 6. jūlijā plkst. 11.00–18.00;
  •  7. jūlijā plkst. 11.00–17.00.

Darbnīcas Āgenskalna tirgū (pieaugušajiem un jauniešiem no 14 gadu vecuma):

Izstādes:

  • no 3. līdz 26. jūlijam — komiksu mākslinieces Jinas Kimas (Yina Kim, ASV) izstāde «A Traveling Observe» kopstrādes telpās «Kooperativs4»;
  • no 4. jūlija līdz 3. augustam — «Sābra» izstāde «Zīnu anatomija» Kalnciema galerijā;
  • no 6. jūlija līdz 17. augustam — mākslinieces Martas Viktorijas Agrumas izstāde «Tas tomēr ir labi, ka es tevi redzu» Ojāra Vācieša muzejā;
  • no 10. jūlija — mākslinieces Džovannas Fabi (Giovanna Fabi, Itālija) izstāde «Healing Dungeon» grāmatnīcā–bārā «Bolderāja».

Vairāk informācijas par pasākumiem un festivāla aktualitātes — «Sābra» Instagram un Facebook vietnēs.