Publicitātes foto. Dizains — Roberts Rūrāns

Pilsētvides afišās šosezon redzama mākslinieka Roberta Rūrāna veidotā Rīgas vasaras pasākumu identitāte, kas radusies, iedvesmojoties no Rīgas ģerboņa un šā gada svētku programmas — tajā valda līksmība, prieks un daudzveidīga svētku noskaņa.

Ziņas Fold 19. jūlijs, 2024

Mākslinieks Roberts Rūrāns jau iepriekš veidojis pilsētvides noformējumu Rīgas pilsētai un šoreiz vasaras pasākumu identitāti radījis, strādājot ar Rīgas vēsturiskā ģerboņa elementiem — zelta kroni, krustu, atslēgām un lauvām, kas ver vārtus Rīgas vasarai un tās krāšņajai programmai. «Ģerboni interpretēju krāsainā un vasarīgā noskaņā, piepildot ar svētku programmai atbilstošiem sižetiem un tēliem, kas rada sajūtu par atpūtu un labu laika pavadīšanu,» komentē autors. Viņa vasaras svētku apsveikums ne tikai sastopams Rīgas pilsētvidē un digitālajā vidē, bet to iespējams lejuplādēt arī kā ekrāntapeti un krāsojamo lapu.

Rīga augustā svin savu 823. dzimšanas dienu, un šī svētku mēneša sauklis, kas redzams arī Roberta veidotajā grafikā, ir «Līksmo, audz, daudzini». Rīgas vasaras svētku programma aptver visas galvaspilsētas apkaimes, īpašu uzsvaru liekot uz svētku baudīšanu, ceļojot no labā uz kreiso krastu. Pasākumu programma kulminēs 16. un 17. augustā, kad dažādi svētku notikumi norisināsies gan Vecrīgā, gan Uzvaras parkā, gan vairāku apkaimju svētkos abos Daugavas krastos. Vairāk par Rīgas vasaras un dzimšanas dienas pasākumiem var uzzināt programmas mājaslapā.