Publicitātes foto

Trešdien, 24. jūlijā, plkst. 19.00 brūzī «Manufaktūra» notiks ceturtā šīs sezonas Industriālā mantojuma dienu lekcija «Mantojuma potenciāla atklāšana caur transformāciju», ko vadīs arhitekts Jānis Aufmanis. Lekcijā viņš dalīsies ar studiju laikā gūto pieredzi, kas saistās ar arhitektūras antikonservāciju.

Ziņas Fold 22. jūlijs, 2024

Starp arhitektūru, mākslu un sabiedrības pārmaiņu dinamiku Jānis Aufmanis atrod savu interesi un tiecas realizēties starpdisciplināros projektos. Pēc desmit gadiem darba Latvijā un Nīderlandē Jānis šī gada jūnijā ieguva maģistra grādu Lēvenes Katoļu universitātes Arhitektūras fakultātē Briselē, kur viņš strādājis pie vēsturiskā Lēdurgas baznīckroga pārbūves, izmantojot tiešā tuvumā pieejamos materiālus. Prezentācijā Jānis dalīsies ar saviem maģistra darba laikā gūtajiem secinājumiem un dilemmām par antikonservāciju, cieņas izrādīšanu mantojumam caur tā transformāciju un jēgas un nozīmes meklējumiem un to manipulāciju.

 

Lekcija norisināsies 24. jūlijā plkst. 19.00 brūzī «Manufaktūra» Brīvības ielā 401c, Rīgā. Par apmeklējumu klātienes lekcijā sertificētajiem arhitektiem ir iespēja saņemt vienu kompetences paaugstināšanas kredītpunktu formālās izvēles pasākumu sadaļā. Lekciju cikla rīkotāji aicina ierasties savlaicīgi, lai veiktu reģistrāciju. Apmeklējums ir bezmaksas. Pieteikšanās — šeit.

Pasākumu rīko Latvijas Arhitektu savienība, radošais kvartāls «Provodņiks» un brūzis «Manufaktūra». Pasākumu atbalstīta nekustamo īpašumu attīstītājs «Realto», biedrība «Attīstībai un nākotnei», biedrība «Plēšas» un Latvijas Nacionālā bibliotēka.