«Lampas» 10 gadu jubilejas vizuālā identitāte — Valters Kalsers un Dārta Apsīte

5. un 6. jūlijā Cēsīs jau desmito reizi notiks sarunu festivāls «Lampa», kura mērķis ir stiprināt demokrātiskas vērības un rosināt cieņpilnu diskusiju par sabiedrībā aktuāliem jautājumiem. Atzīmējot festivāla jubileju, grafikas dizainers Valters Kalsers un radošā direktore Dārta Apsīte pasākumam radījuši spilgtu vizuālo identitāti, kas apvieno spēku un dzīvesprieku.

Ziņas Paula Gāgane 3. jūlijs, 2024

Šogad «Lampas» centrālais temats ir «Spēks» — savs, citu un mūsu kopīgais spēks, spēks runāt, uzklausīt vai arī paklusēt. «Domājot par vienotu saukli, virpinājām domu, ka katram vispirms jāspēj savu spēku ieraudzīt un tam noticēt. Sauklī iepīta vārdu spēle «Es ticu … spēkam». Tādejādi mēs varam ticēt gan savam un mūsu spēkam, gan valodas spēkam, brīvprātīgo spēkam, kopienas spēkam, saulespuķu spēkam, Latvijas spēkam un, galu galā — «Lampas» spēkam. Variācijas ir pielāgojamas un bezgalīgas,» stāsta Dārta Apsīte, «Lampas» jubilejas gada komunikācijas koncepcijas autore.

 

Ideja par spēka saskatīšanu turpināta arī šī gada «Lampas» vizuālajā identitātē. Tās pamatā ir mainīgais burtveidols «Purple Haze», kas tekstu ļauj pārvērs kaleidoskopiskā ilustrācijā. «Vārdi, iegulstot identitātes tipografikā, iegūst vizuāli spēcīgu un dekoratīvu nozīmi, mainoties ne tikai to lielumam, bet arī funkcijai — tie kļūst vizuāli un idejiski plašāki. Burtveidola rotaļīgā daba un dinamiskais raksturs akcentē festivāla tēmas simbolismu — lai spēku ieraudzītu un tam noticētu, ir jākļūst vērīgākiem un rūpīgākiem,» skaidro grafikas dizainers Valters Kalsers.
situs pola kicau

Šogad vizuālajā identitātē «Lampai» ierasto ciānzilo toni noformējumā nomainījušas citas zilās krāsas variācijas. Tās papildina koši zaļā un oranžā toņi, piešķirot identitātei krāšņumu, kas saistās ar svētkiem un festivālu, kā arī pastiprinot tipografikas ņirboņu. «Gluži tāpat kā «Lampa», kas uz sarunu pulcē dažādu interešu, viedokļu un kopienu pārstāvjus, arī šī gada festivāla vizuālais ietvars aicina būt atvērtākiem, izkāpt no ierastā un izaicināt savus priekšstatus,» akcentē autori.

 

Sarunu festivāls «Lampa» notiks 5. un 6. jūlijā Cēsīs, piedāvājot plāšu programmu ar 363 pasākumiem dažādām gaumēm un interesēm, kas aplūko tādas tēmas kā izglītība, mentālā veselība, finanses un ekonomika, drošība un tieslietas, mākslīgais intelekts un daudzus citus sabiedrībā aktuālus jautājumus. Vairāk par gaidāmajiem pasākumiem — «Lampas» mājaslapā.