Animācija — Katrīna Sadovņikova

Ingūna Elere ir dizainere ar plašu pieredzi — viņa ir biroja «H2E» līdzdibinātāja un vadošā dizainere, kura ikdienā strādā ne vien pie daudzveidīgiem dizaina projektiem, bet aktīvi iesaistās arī dizaina izglītībā, vadot Latvijas Mākslas akadēmijas Interjera dizaina katedru, un veicina izpratni par dizainu sabiedrībā. Savā praksē Ingūna allaž uzsver procesa nozīmi veiksmīga risinājuma sasniegšanā, un rubrikā «Forša fīča» dizainere stāsta par lietu, kas ir neatņemama viņas radošā procesa daļa.

Forša fīča Fold 26. jūlijs, 2024

«Man vienmēr ir līdzi zīmulis, apmēram HB cietības. Rakstu ar zīmuli, skicēju ar zīmuli, zīmēju ar zīmuli. Ja jāparaksta kādi papīri, pildspalvu aizņemos. Man patīk zīmuļa pieskāriens lapai. Tas ir sākumpunkts ikvienam darbam. Sākuma skicēs, kas formulē un manifestē ideju, vienmēr ir tik daudz brīvības, iespējamību un cerības.

Man ir būtiski, lai zīmulis ir ass, tādēļ zīmuļu asināmais man ir gan mājās, gan «H2E» studijā un laukos. Man ir svarīgs arī zīmuļa asināmā modelis — tam jābūt manuālam, ar iespēju regulēt asumu. Bez zīmuļa asināmā blakus jūtos tikai daļēji sagatavojusies darbam.»

Ingūnas Eleres profesionālajā fokusā ir vides un grafikas mijiedarbība, veidojot pieredzi, kas vieno vietas un cilvēkus. «H2E» īstenotajos projektos, piemēram, Rīgas Motormuzeja un Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcijās, Liepājas un Alūksnes vizuālajās identitātēs izpaužas pieeja dizainam kā komunikācijas instrumentam. «H2E» darbs novērtēts ar virkni apbalvojumu — «SEGD Award», «Red Dot Design Award», «German Design Award», «IF Design Award», «TEA Thea Award» un LR Kultūras ministrijas izcilības balvu kultūrā. Ingūna ir arī starptautiskās dizaina kopienas SEGD Rīgas nodaļas līdzdbinātāja.