Publicitātes foto

«Elektrum Drive» atkārtoti aicina arhitektus, ainavu arhitektus un dizainerus piedalīties metu konkursā, lai radītu vienotu dizaina koncepciju 90 «Elektrum Drive» lieljaudas uzlādes stacijām visā Baltijā. Paaugstināts konkursa kopējais balvu fonds, kas ir 5 750 eiro, un iecerēts, ka ar konkursa uzvarētāju tiks slēgts sadarbības līgums 10 000 eiro apmērā. Konkursa pirmās kārtas termiņš — 11. augusts.

Ziņas Fold 4. jūlijs, 2024

Baltijas valstīs strauji attīstās elektroauto uzlādes staciju tīkls, kas ievērojami maina sabiedrisko telpu arī vizuāli. Lai radītu kvalitatīvus un ilgtspējīgus risinājumus uzlādes staciju dizainam, «Elektrum Drive» aicina arhitektus un dizainerus iesniegt savus priekšlikumus metu konkursam.

 

«Elektromobilitāte jau ir mūsu dzīvesveida sastāvdaļa. Tagad ir pienācis laiks tai nodrošināt mūsdienīgu dizainu un funkcionālos risinājumus sabiedriskajā ārtelpā. «Elektrum Drive» ir plašākais uzlādes tīkls Baltijā ar vispamanāmāko staciju pārklājumu, tādēļ meklējam radošus un zinošus partnerus, ar kuriem kopā veidot Latvijas un Baltijas ainavu,» stāsta Ansis Valdovskis, «Latvenergo» Baltijas elektrotransporta uzlādes direktors.

 

Konkursā definētas trīs dažādu veidu uzlādes stacijas: stacijas, kas integrētas esošajā infrastruktūrā, piemēram, lielveikalu stāvvietās vai degvielas uzpildes stacijās; stacijas, kas integrētas dzīvojamos rajonos; un stacijas, kas izveidotas pie TEN–T nozīmes ceļiem. Pirmajā konkursa kārtā pretendentiem jāiesniedz dizaina skice katram uzlādes staciju veidam, piedāvājumā iekļaujot nolikumā definētos vides elementus, piemēram, norādes, soliņus, nojumes un apgaismojumu. Koncepcijā jāiekļauj arī «Elektrum Drive» zīmola komunikācijas elementi — staciju krāsojums, atpazīstamības veicinoši vides elementi u.c. Konkursa otrajā kārtā labāko metu autori tiks aicināti iesniegt dizaina un labiekārtošanas elementu tehniski ekonomiskos rādītājus un dizaina izstrādes un konsultāciju finanšu piedāvājumu.

Konkursa pirmās vietas ieguvējs saņems 3500 eiro, otrās vietas ieguvējs — 1250 eiro, bet trešās vietas ieguvējs — 1000 eiro. Ar konkursa uzvarētāju tiks slēgts sadarbības līgums 10 000 eiro apmērā.

 

Darbus vērtēs «Latvenergo» pārstāvji — Baltijas elektrotransporta uzlādes funkcijas direktors Ansis Valdovskis, Baltijas elektrotransporta uzlādes funkcijas produktu vadītāja Elīna Červinska, nekustamo īpašumu apsaimniekošanas funkcijas būvinženieris Kaspars Veismanis, mārketinga daļas projektu vadītāja Annija Veide un projektēšanas nodaļas vadītāja Hristina Marčuka —, kā arī arhitekts Oskars Vāvere («Ruume») un Rīgas pilsētas galvenā dizainere, urbāniste Evelīna Ozola.

 

Metu konkursa pirmās kārtas termiņš — 11. augusts. Konkursa nolikums un dokumentācija pieejama «Latvenergo» elektroniskajā iepirkumu sistēmā LEIS.