LMA Dizaina dienu 2024 publicitātes attēls

No 6. līdz 14. jūnijam notiks Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina dienas, kas piedāvās plašu notikumu programmu — izstādes, lekcijas, darbnīcas un citas norises. Ceturtdien, 6. jūnijā, plkst. 18.00 LMA galvenās ēkas 1. stāva zālē tiks atklāta šī studiju gada Dizaina nodaļas bakalaura, maģistra un profesionālā doktora programmu studentu labāko darbu izstāde, kas ir centrālais Dizaina dienu notikums.

Ziņas Fold 4. jūnijs, 2024

LMA Dizaina dienas līdzās LMA tradicionālajam karnevālam, «Jaunmarkai» un Diplomandu izstādei ir kļuvis par augstskolai nozīmīgu pasākumu, kas atspoguļo studentu veikumu, jaunradi un studiju procesa aktualitātes tieši dizaina jomā. Šogad Dizaina dienas notiks jau septiņpadsmito reizi, un šī gada tematiskais kodols akcentēs dizaina kā procesa nozīmi, atklājot neredzamos stāstus aiz katra darba un projekta.

 

«Izstādes autori savos darbos pievēršas procesu eksperimentiem, ilgtspējai, atkārtotu materiālu izmantošanai, lietotāju pieredzei pakalpojumu dizainā, brīvības, telpas, labbūtības un ekocentrētas dizaina pieejas izpratnes veicināšanai, kā arī citiem sabiedrībā aktuāliem un izaicinošiem jautājumiem,»norāda LMA Dizaina nodaļas vadītājs Matīss Zvaigzne.

 

Izstādē vienkopus būs redzami labākie studiju darbi un diplomdarbi — kopskaitā 44 —, kurus atlasījuši Dizaina nodaļas pasniedzēji. Apmeklētāji izstādē varēs izbaudīt plašu radošu darbu klāstu, sākot no avangarda modes kolekcijām līdz praktiskiem dizaina produktiem, interjera risinājumiem un metāla dizaina instalācijām. Izstādi pavadīs plaša notikumu programma ar prezentācijām, radošajām darbnīcām un stāstu sesijām, komunikācijas dienu un LMA modes skates kolekciju izstādi jeb salonu, kurā būs iespēja redzēt šī gada kolekciju tērpus un noskatīties divas filmas, kas veltītas radošā darba procesa aizkulisēm un tā pārsteidzošajiem rezultātiem. Izstādes norises laikā pirmo reizi darbosies dizaina pop–up veikals, kurā būs apskatāmi un iegādājami studentu darbi, un šī gada Modes skatei un Dizaina dienām īpaši radīti krekli, zeķes un divi izdevumi.

LMA Dizaina dienu 2024 programma:

  • 6. jūnijā plkst. 18.00 — Dizaina dienu izstādes, pop–up veikala un salona atklāšana;
  • 7. jūnijā plkst. 13.00 — Porto Universitātes pasniedzēja un pētnieka Ruī Vitorīno Santuša (Rui Vitorino Santos) lekcija un darbnīca «Grāmatu dizains Portugālē»;
  • 10. jūnijā plkst. 13.30 — starpdisciplinārās dizaineres Šarlijas Blēdeles (Charly Blödel) un arhiekta Edgara Janes atvērtā lekcija «Street as Interior» Kalpaka bulvārī 13, 1. stāva zālē;
  • 13.—14. jūnijā — LMA Starptautiskā zinātniskā konference;
  • 14. jūnijā — Diplomandu izstādes atklāšana.

 

No 7. līdz 21. jūnijam Dizaina dienu programmā gaidāmas arī dizaineru vieslekcijas, studentu stāsti, filmas seanss,  labāko darbu apbalvošana, un ekskursija izstādē. Dizaina dienu 2024 programmas jaunumiem var sekot LMA mājaslapā un Dizaina nodaļas Instagram un Facebook kontos.