Foto — «Lonexone»

Ilgtspējīgas modes kopiena «Bourzma» aicina jaunos modes dizainerus, kuru fokusā ir ilgtspēja, līdz 16. jūnijam pieteikties dalībai festivāla «Bourzma Boutique 2024» modes skatē–konkursā. Dizaineru veikumu vērtēs industrijas ekspertu žūrija, un labāko darbu autori saņems balvas. «Bourzma Boutique 2024» norisināsies 12. un 13. jūlijā VEF Kvartālā.

Ziņas Fold 12. jūnijs, 2024

No 12. līdz 13. jūlijam VEF Kvartāls Rīgā pārtaps par dinamisku ilgtspējīgas modes un kultūras centru. Divu dienu festivāls norisināsies jau trešo reizi, un tā mērķis ir attīstīt ilgtspējīgu modes kultūru, iepazīstināt sabiedrību ar vietējiem dizaineriem, kuri darbojas šajā sfērā, kā arī veicināt radošumu un izteiksmes brīvību. «Bourzma Boutique 2024» laikā norisināsies modes skate, dizaineru veidoto apģērbu un aksesuāru tirdziņš, grafiti mākslas meistarklase, basketbola sacensības, paneļdiskusija par ilgtspējīgu modi, mūziķu un dīdžeju uzstāšanās, kā arī citi pasākumi. ««Bourzma Boutique» ir pirmais šāda koncepta festivāls Ziemeļeiropā. Šis ir ļoti nozīmīgs projekts lokālajai kultūras dzīvei, kā arī ilgtspējīga dzīves veida popularizēšanai,» norāda Patriks Kirkils, «Bourzma» vadītājs un radošais direktors.

 

Festivāla centrālais notikums ir jauno dizaineru modes skate 12. jūlijā plkst. 20.30, kas šoreiz tiks sadalīta divās daļās — «Bourzma Style» un «Bourzma Fashion». Skates dalībnieku veikumu vērtēs industrijas ekspertu žūrija, kas lems par uzvarētāju «Bourzma Fashion» kategorijā, kuras galvenā balva ir 500 eiro, un «Bourzma Style» kategorijā, kuras uzvarētājs saņem «Bourzma Package» balvu, kas taps sadarbībā ar festivāla atbalstītāju «Madara Cosmetics».

Prasības «Bourzma Fashion» konkursa kolekcijai:

  • 7–12 tērpu komplekti;
  • 75% kolekcijas ir izgatavota no pārstrādātiem materiāliem;
  • oriģināls tērpu dizains, kas tapis pēc 2023. gada 1. janvāra.

Prasības «Bourzma Style» konkursa kolekcijai:

  • 8–15 tērpu komplekti;
  • kolekcijas ir pilnībā izgatavota no pārstrādātiem audumiem.

Pieteikties dalībai modes skatē var jaunie modes dizaineri no Latvijas un pārējās Eiropas, kuru fokusā ir ilgtspējīga mode un kas ir vismaz 16 gadus veci. Obligāta prasība pieteiktajām kolekcijām ir ilgtspējīgu materiālu izmantošana. Pieteikšanās — aizpildot reģistrācijas anketu līdz 16. jūnijam.

«Bourzma Boutique 2024» otrajā dienā apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dizaineru veidotos apģērbus un aksesuārus, kā arī modes skatē redzamos tērpus. Savukārt par ilgtspējīgas modes nozīmi un vērtību paneļdiskusijā vienosies festivāla partneruzņēmumu pārstāvji no «SEB bankas» un pārstrādes uzņēmuma «AJ Power». Diskusiju moderēs Latvijas Mākslas akadēmijas dizaina un modes apakšprogrammas students Jurģis Emīls Liepiņš.

 

Festivālā gaidāma arī plaša izklaides programma. Norisināsies ikgadējās «King of Boutique» basketbola sacensības, kas tiek rīkotas sadarbībā ar reperi Ozolu un ielas stila apģērbu veikalu «Hoodshop». Notiks arī grafiti meistarklase ar ielu mākslinieku Kiwie, kur apmeklētājiem būs iespēja pašiem izmēģināt roku šajā mākslas izpausmē. Pirmās dienas noslēgumā festivālā uzstāsies «Dreamless Berlin» dīdžeji, bet otrā diena veltīta Latvijas hiphopa māksliniekiem — uzstāsies Galeniex kopā ar «Klīnikas ierakstiem», Krisy, March un Marko.

 

Plašāka informācija par «Bourzma Boutique 2024» programmu, kā arī biļetes — «Bourzma» mājaslapā.